Viikon auto: Toyota Yaris Hybrid - "Ei tarvii ladata, senkun vaan ajaa"

Tuulilasin viikon autona ajetaan tuoreen Toyota Yariksen hybridiversiota. Yaris on parantunut autona edeltäjästään huimasti, ja on kokoluokassaan todella pätevä perusauto. Hybridivoimalinjan takia myös kulutuslukemat ovat ennätysalhaiset.
Viikon auto: Toyota Yaris Hybrid Style Plus
Viikon auto on Tuulilasin FIstart-kanavan uusi videosarja, jossa Tuulilasin päätoimittaja Olli Koivusalo koeajaa tuoreita autouutuuksia. Videot julkaistaan aina perjantaisin.
Tilaa Tuulilasin FIstart-kanava ja muista tykätä videosta, jos pidit siitä!

Muista Tuulilasi myös verkossa osoitteessa www.tuulilasi.fi/ ja käy tykkäämässä meitä Facessa: Tuulilasi/

Tuulilasi-fi-sivustolta löydät kaikki autoalan tärkeimmät uutiset ja voit lukea viimeisimmät koeajot. Pysyt parhaiten kärryllä automaailman tapahtumista, jos tykkäät Tuulilasin Facebook-sivusta.

Ladata

Näkymät
8,533

Kommentteja

 • Paras B-segmentin auto.

  karva kORVAkarva kORVAUukausi sitten
 • Onko se edullista ajoa, kun huomioi hybridin ostohinnat, jos säästää pari litraa satasella "hyvissä olosuhteissa", joita suomessa reilusti alle puolet vuodesta. Maksaa se sähkö ja siirtomaksukin.

  A PIA PIUukausi sitten
 • Toimiiko tossa uudessa mallissa takavalot pimeällä?

  Ppetsku96Ppetsku96Uukausi sitten
  • @april7 Ongelma on se, että löytyy se niin sanottu 0 asento sieltä valokatkaisimelta. Jos olisi se automaattiasento niin tätä ei pääsisi syntymään pimeällä 👍🏻 Monihan sen tekee tahallaan että jättää valokatkaisimen siihen 0 asentoon pimeällä, koska "enhän minä valoja tarvitse kun on katuvalot ja ei ole varaa ostaa uusia polttimoita tai umpioita jos on ledivalot" Noh siinä vaiheessa kun rekka ajaa perään kiinni niin muistat ensi kerralla kytkeä ne valot päälle jos jäät henkiin. Hyvä muistutus niille sankareille 👍🏻 Nykyautoissa ei semmosta 0 asentoa edes pitäisi olla kun ei osata kytkeä valoja päälle hämärässä/pimeässä.

   Ppetsku96Ppetsku96Uukausi sitten
  • @Ppetsku96 Niin edelleen se koskee ihan kaikkia uudempia autoja, mutta toki ymmärrän että se voi tuntua sille jos lähes joka viides auto on Toyota joka tiellä tulee vastaan 😁

   april7april7Uukausi sitten
  • @april7 Joo olen huomannut, että monelta Toyota kuskilta "unohtuu" laittaa valot päälle vaikka olisi pilkkopimeää ulkona 😂

   Ppetsku96Ppetsku96Uukausi sitten
  • Toimii kunhan muistaa kytkeä ajovalot vaan päälle jos ei ole automatiikkaa mitä näissä ei tainnut olla. Oletuksena missään nykyautoissa ei EU:ssa päiväajovaloilla pala takavalot jarruvaloja ja vilkkuja lukuunottamatta. Monelta se vaan unohtuu sateella, sumussa ja lumisateessa ne ajovalot kytkeä erikseen päälle ja silloin ei takana pala mitään.

   april7april7Uukausi sitten
 • Pualiinhan se joutas

  KuivattuVelliKuivattuVelliUukausi sitten
 • Luulisin että Yariksen suosio liittyy osittain WRC tallin menestykseen.

  SibbouSibbouUukausi sitten
 • Saako tähän led ajovaloja?

  mampemampeUukausi sitten
 • Ja kun hybridi järjestelmä hajoo tulee kallis lasku kun kukaan muu kun merkkiliike ei osaa korjata. Hyvä suositella tommosta sontaa.

  Akun duuniAkun duuniUukausi sitten
  • @Kalle Maaranen Aika harva noita akkuja itse uskaltaa lähtä uusimaan.

   Akun duuniAkun duuni26 päivää sitten
  • @Akun duuni Oma työ ei tunnetusti maksa mitään.

   Kalle MaaranenKalle Maaranen26 päivää sitten
  • @april7 Niin että 2-3000e akkuun ja pari tonnia päälle töitä on pikkuraha autoon jonka arvo on maks 5000e? Kyl mä oon aina tienny et tojotistit ei täysillä käy.

   Akun duuniAkun duuniUukausi sitten
  • Niin oma vanhempi kakkosauto täytti juuri 16 vuotta (2005 Prius) sama alkuperäinen akku ja toimii kuten uutenakin. Siitä jos leipoo akut tai laatikko tai vaikka moottori niin niitä saa 2-3 tonnilla ostaa varaosa auton ja korjaa itse, täysin hullua pelottelua ja näitä löytyy pilvin pimein. Vai kannattaisiko oikeasti tuollanen 3 tonnin kinneri viedä Toyotalle ja sanoa että tilataan tähän uusi akusto? 😂

   april7april7Uukausi sitten
  • @Jonttula kaikki hybridit on sontaa merkistä riippumatta. Säästö on todellisuudessa pientä kun sitten jtn hajoo on kulut suurta. Päälle ylimääräinen paino ja merkkiliikkeen huollot niin jo ollaankin yhtä hyödyllisessä kun perseensuristin.

   Akun duuniAkun duuniUukausi sitten
 • Mutta pääseekö sillä lappiin?

  Hoop StarHoop StarUukausi sitten
  • Meinaattko et pääseekö perjantaina Hangosta mökille Utsjoelle vetäen 4500 kg kärryä yhdellä rykäsyllä? Ja sunnuntaina sama homma takas

   Zirma LiZirma LiUukausi sitten
 • Arvostelijan mielestä uudesta Yariksesta ei näemmä mitään kritisoitavaa löydy, kyseisen auton (ja useita muitakin b-segmentin autoja) koeajaneena voin niitä kuitenkin muutaman tähän laittaa reiluuden nimissä. Tavaratila on pieni verrattuna moniin kilpailijoihin, takatilat eivät myöskään Polon/Ibizan luokkaa ja takaovet aukeavat ihmeen vähän tehden esim lastenistuimen asentamisesta hankalampaa kuin mitä se voisi olla. Sisätiloissa yleisesti materiaalien ja kytkimien halpuus, huono äänieristys sekä ovien ohut kaikuva peltimäinen sulkemisääni aiheuttivat sen että Yaris ei tunnu laadukkaalta vaikka varmaankin osoittaa luotettavuutensa ajan mittaan. Uusi Yaris on kyllä erityisesti ajettavuudeltaan ja ajoasennon säädöiltään edeltäjäänsä verrattuna huima askel parempaan, kun edeltävässä sukupolvessa ei oikein mitään hyviä ominaisuuksia ollutkaan kilpailijoihin verrattuna. Uusi Yaris on hyvä auto, mutta kannattaa välttää perus halogeeniajovaloja, olivat aika tuikut kyllä. Hyvä auto ja hintansa arvoinen kun välttelee kalleimpia malleja joiden hinta jopa ~27k€, joka tuntuu turhan arvokkaalta kun suhteuttaa tilat ja moottorin tehon.

  wynos0wynos0Uukausi sitten
  • @bike man kiitos hyvin argumentoidusta kommentista, otan opiksi 😏😅

   wynos0wynos0Uukausi sitten
  • Polo ja Ibiza voi morjens, nyt puhutaan laatu autosta, eikä mistään moniongelmaisista romuista.

   bike manbike manUukausi sitten
  • @Jamboraama ymmärrettävästi tehty kyllä, huomattavasti pienemmällä panostuksella saa hyvän led barin keulalle joka sitten valaisee todennäköisesti jo paremmin kuin lisävaruste-led’it. Active-varustetaso plus-paketilla taitaa ollakin Yarikseen paras valinta, saa hyvissä määrin tarpeellisia varusteita. Activen jälkeen hinta nouseekin isolta osin ”kosmeettisin” varustein kuten isommat vanteet, lasien tummennukset, ja panoraamakatto jotka ei niin tarpeellisia käytännön näkökulmasta.

   wynos0wynos0Uukausi sitten
  • Itte otin activen plus varustuksella. Ledit olis kyllä houkutellut, mutta ei innostanut maksaa kolmea tonnia lisää. Pitää kehitellä paremmat valot. Onneks ei hirveästi tuu valaisemattomia teitä ajettua.

   JamboraamaJamboraamaUukausi sitten
 • ”Ei tarvi ladata”? Sehän on huono asia. Monet automerkit käyttää markkinoinnissa harhaanjohtavasti termiä ”itselataava” ja olen jopa kuullut ihmisten suusta mielipiteitä kuinka ”hyvä laite tälläinen itselataava on, kun ei tarvi ladata”. Sehän on täysin hölmö ajatus verrattuna lataushybridiin. Lataushybridillä kun voit ajella jopa useita kuukausia ilman että bensaa palaa tippaakaan.

  Mr6stoMr6stoUukausi sitten
  • Itselläni on molemmat, perushybridi on siitä hyvä että on oikeasti bensapihi, lataushybridin ero on että voi ajaa nurkka-ajot kuten sähköautolla, itsellä yli 80% sähköajoa ja kun tuo alkaa nykyisella bensanhinnalla olla 5-6 kertaa halvempaa sähköllä niin mielellään sen töpselin tallissa laittaa kiinni, 3 tunnin päästä pääsee taas 40-60km. Vanhempi hybridi jäi kakkosautoksi kun ei tuollaisesta 16 vuoden ikäisestä 3 tonnia enempää saa niin kannattaa ajaa paaliin asti!

   april7april7Uukausi sitten
  • @TheLeewi98 Myös lataushybridi jota voit ladata kotona, työpaikalla tai latausasemilla, se myös lataa itse itseään ajossa samalla tavalla kuin tämä ko. yksilö. Mutta ero on siinä, että lataushybridin akun voit ladata kotona huomattavasti edullisemmin kuin polttomoottorilla lataamalla.

   Mr6stoMr6stoUukausi sitten
  • @TheLeewi98 Mitäs hyvää siinä on että auto ”hoitaa akkujen lataamisen” itse? Sehän käyttää polttomoottoria siihen lataamiseen.. Pointti oli se että tätä markkinoiden helppouden perusteella, mutta rahallisesti se on paljon kalliimpaa.

   Mr6stoMr6stoUukausi sitten
  • Käsittääkseni tälläkin autolla voi ajaa pelkällä sähköllä, mutta matkasta en ole varma. Parastahan siinä on nimenomaan se että auto hoitaa itse akkujen lataamisen eikä tarvitse itse maksaa tai pelautua piuhojen kanssa. Lisäksi sähkö ei voi käytännössä koskaan loppua tästä järjestelmästä, toisin kuin plug in systeemissä.

   TheLeewi98TheLeewi98Uukausi sitten
  • @Niko Joo. Onneksi noissa kuitenkin automatiikka hoitaa sen ja käynnistävät itseään edes hetkeksi. Mutta kuitenkin ero on aika valtava, jos lataamalla ajat kolme kuukautta ilman bensan polttamista, kulutuksena se kotona ladattu vastaa noin 2 euroa/100km.

   Mr6stoMr6stoUukausi sitten
 • Koeajoin Yaris hybridin ja ei kyllä vakuuttanut ollenkaan.

  FreddyFreddyUukausi sitten
  • Toiset tykkää toiset ei. Näin se on kaikissa merkeissä ja malleissa.

   FreddyFreddyUukausi sitten
  • Aijaa, omasta mielestä oli aivan mahtava pikkuauto ajaa. Meni tilaukseen.

   JamboraamaJamboraamaUukausi sitten
 • I20 Hyundai hoitaa saman. 5v takuu ja toimii vähintäänkin yhtä luotettavasti. Meteli ja ajettavuus samaa tasoa. Varusteilla hinta järjetön......30 tuhatta menee rikki helposti.

  Seppo SiiraSeppo SiiraUukausi sitten
 • Jarpassa jo vakiona enemmän varusteita kuin joissain "premium" merkeissä.

  makeatsimakeatsiUukausi sitten
 • Toyotalla kyllä toimii tuo hybriditekniikka. Ensin isällä ja nyt minun ajossa yhteensä vuoden verran (37tkm) ollut 1.8l farmari corolla on mennyt sen karvan alle 6 litran kulutuksella. Kulutus laskettu ihan tankkauksista fuelio sovelluksella. Hetihän tähän tulee joku vag mies huutelemaan miten sen kaverin tutun serkun 1.5tsi menee alle viidellä litralla myötätuuleen mutta antaa sen asian olla, sama homma dieselien kanssa

  ValdierValdierUukausi sitten
  • @Akun duuni hyvä, joko vaihdoit muijan?

   Zirma LiZirma Li21 päivä sitten
  • @Zirma Li Juu osui ja upposi kun noin kiimasena vastailet. 🤣

   Akun duuniAkun duuni21 päivä sitten
  • @Zirma Li😛👮‍♂️ 😂

   april7april722 päivää sitten
  • @april7 missä on Suomessa talvella 20 astetta lämmintä? (omasta mielestäsi) tärkeän kommentin koko vaikutus ja uskottavuus pehmeni jo tuohon lämpötiloista kertomisen osaamattomuuteen. Oletko koskaan esim. televisiossa kuullut meteorologin sanovan:"huomenna on pakkasta miinus 20 astetta"? Aivan, et taatusti ole. Olet siis täysi idiootti.

   Zirma LiZirma Li22 päivää sitten
  • @Akun duuni mä ostin jo 20-vuotiaana toyotan golf gti:n kanssa taistelun jälkeen. Potenssilla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa. Tsemppiä sulle erektio-ongelmasi kanssa ja muista, että tuohon vaivaan on apua saatavilla. Ehkä paremmannäköinen nais(tai sinun tapauksessa mies)ystävä on paras vaihtoehto.

   Zirma LiZirma Li22 päivää sitten
 • ei puutu enää kun se 21 donaa, sillä rahalla sais jo auton..

  Pekka ValkonenPekka ValkonenUukausi sitten
 • "Sen kun vaan ajaa", niin se on Toyotalla aina ollut ja ylleensäkin japseilla.😁

  bike manbike manUukausi sitten
  • Siihe ne plussat loppuuki

   ZuppoxZuppoxUukausi sitten
 • Millon gr yaris?

  TuhatjalakaneTuhatjalakaneUukausi sitten