Koeajo: BMW X3 xDrive30e - Lataamalla säästöä

Kaupallinen yhteistyö: BMW Suomi
Tuulilasin koeajossa on BMW X3, joka on varustettu lataushybriditekniikalla. Tämä X3 sopii erinomaisesti perhekäyttöön, se tarjoaa hyvät tilat ja palkitsee ahkeran lataajan edullisilla kilometreillä. Katso upea koeajovideo!
Tilaa Tuulilasin FIstart-kanava ja muista tykätä videosta, jos pidit siitä!

Muista Tuulilasi myös verkossa osoitteessa www.tuulilasi.fi/ ja käy tykkäämässä meitä Facessa: Tuulilasi/

Tuulilasi-fi-sivustolta löydät kaikki autoalan tärkeimmät uutiset ja voit lukea viimeisimmät koeajot. Pysyt parhaiten kärryllä automaailman tapahtumista, jos tykkäät Tuulilasin Facebook-sivusta.

Ladata

Näkymät
9,675

Kommentteja

 • Mikä toi talvitakki on?)

  PetePete3 kuukautta sitten
  • Juha Kankkunen Driving Academyn korruptiolahjatakki, josta on kadonneet rinnuksista kaikki kirjaimet sanoista "Juha Kankkunen Driving Academy". Kun ne alkoivat irtoilemaan, muotoilin jäljelle jääneistä hauskoja sanoja, viimeiset kuukaudet takissa luki pelkkä "kankku". Tätä videota varten nypin myös ne pois.

   Arttu ToivonenArttu Toivonen3 kuukautta sitten
 • Toistaiseksi en ole päässyt sen yli miten näyttää jotenkin ankealta, kun plugarit ja sähköautot ovat aina letkun päähän köytettynä sama mihin niillä on menty, töihin, kauppaan tai kotiin. Tulee mieleen villinlännen elokuvat, kun hevoset köytetään tolppaan tai puuhun kiinni ettei karkaa. Tai sitten vastaavasti lasten radio-ohjattavat lelut, joilla hetki ajellaan ja sitten ladataan useampi tunti seuraavaa ajorupeamaa varten. Eikä tästä tarvi kenenkään sen kummemmin mieltään pahoittaa. Kerroin vain minkälaisia mielleyhtymiä itselleni plugareista ja sähköautoista tulee. Varmaan vielä tulee sekin päivä, kun itsekin joudun nöyrtymään ja jonkin vastaavan hankkimaan ja sähkökiimassa latailemaan.

  Lapa TossuLapa Tossu3 kuukautta sitten
 • Kauheen matala maavara :(

  BaabelBaabel3 kuukautta sitten
 • Mihin ajoon tämäkin on tarkoitettu? Jotta kulutus olisi "kohtuullinen" on autoa ladattava 30-40km välein. Kaupunkiautoksiko siis tarkoitettu? Onkohan tämänkin auton arvo 10 vuoden kuluttua 0€. Veikkaan että hallituksen ajamalla nykysuuntauksella on. Kalliita kilometrejä isoilla päästöillä. Sähkökään ei ole ilmaista ja siirtohinnat vaan nousee. Vaikea ymmärtää, että vähäpäästöiset nykydieselit, joilla aina pääsee ilman kikkailua perille, ovat kirosana ja tallaiset autot pelastavat maailman.

  A PIA PI3 kuukautta sitten
  • Mitä tarkoitat tuolla kulutus "kohtuullinen"? Ladatulla akulla ensimmäiset 30-50km lämpötilasta ja ajoympäristöstä riippuen menee siis NOLLALLA polttoaineen kulutuksella, ainoastaan sähköä kuluu sen 10kWh. Pidemmällä matkalla menee sitten vähän bensaakin lisäksi. Jos ajaa yhdellä latauksella esim. 150km maantiellä, on polttoaineen kulutus 100km kohden n. 3,5l. Tyhjällä akulla maantiekulutus n. 5l/100km. Onko se paljon? Toki kuten yleiseen tietoon kuulu, parhaan hyödyn ladattavasta hybridistä saa, jos päivittäiset ajot jää sinne 50km tuntumaan, tai jos esim. työpaikalla saa ladattua, niin 100km päivösuoritteella kuluu hyvin vähän tai ei ollenkaan polttoainetta. Jos taas ajat joka päivä 200km tai yli, etkä pääse matkalla lataamaan, niin ehdottomasti kannattaa ostaa dieseli.

   Nordic Car ReviewsNordic Car Reviews3 kuukautta sitten
  • Ei oo sähköauto vaan hybridi. Pelkällä sähköllä ei ole tarkoitus ajaa mutta jos haluaa niin senkin voi tehdä. Helposti voi ajaa monen sadan kilometrin matkoja. Suomessa sähkö on palkkatasoon nähden edullista eli siinäkään ei pitäisi varsinkaan tämän hintaisen auton ostajalla olla huolta.

   TheLeewi98TheLeewi983 kuukautta sitten
 • Kiitos Arttu oivasta raportista! Sulla on loistava ulosanti.

  Nikolai HarjuNikolai Harju3 kuukautta sitten
 • On se komea. Auto siis.

  habahhabah3 kuukautta sitten
 • Näitä lisää!

  jake95finjake95fin3 kuukautta sitten
 • Hybridi kaikissa muodoissa täyttä huijausta kokonaispäästöjen suhteen joita nykyisin kovasti tuijotetaan. Näyttää hyvältä paperilla, mutta totuus aivan jotakin muuta. Pitää muistaa aina, että energiaa ei synny tyhjästä. Hybridi on autotehtaiden hyvin markkinoima kallis välivaihe autoilussa. Nykydieselikin biopolttoaineella ajettuna todellisuudessa vähäpäästöisempi.

  A PIA PI3 kuukautta sitten
  • Voi olla noinkin, mutta mikä on todellinen päästöjen määrä tuollakin kulutuksella, jos alettaisiin oikein mittaamaan ajon aikana? Nykydiesel menee kulutuksessa noiden alle ja pakoputkesta tulee lähinnä "kukkasia", kuten eräs tunnettu autotoimittajakin sanoi. Joskus vähän vaikea ymmärtää tätä menossa olevaa päästövouhotusta.

   A PIA PI3 kuukautta sitten
  • Toyotan hybridit toimivat oikeasti hyvin ja kuluttavat todella vähän bensiiniä. Esimerkkinä uusi Corolla näyttää taksiajossa vievän 4,5-5,1 litraa bensaa satasella, mikä on kaupunkiajossa oikeasti todella vähän. Samoiten Toyota Camryn 2,5 litranen bensa/hybridi näyttäisi vievän noin 5-6 litraa noilla taksiajossa. Tämä siis Oulussa. Ja nämähän ovat ns. Itselataavia hybridejä.

   ManakuskiManakuski3 kuukautta sitten
 • Nyt taas odotellaan kateellisten persaukisten kommentteja, miten heidän 500tkm ajetut w123:t ja v70:t ovat kaikin tavoin niin paljon parempia

  Janus CresovinkoJanus Cresovinko3 kuukautta sitten
  • Ainakin reilusti halvempia kilometrejä edessä kokonaiskulut huomioiden.

   A PIA PI3 kuukautta sitten
 • Testaa nyt Volvo XC40 Recharge tai Toyota RAV4 PHV vertailuksi ovat tätä vähän halvempiakin!

  april7april73 kuukautta sitten
  • @Kustaa Korkki Olisko sulla lisää näitä? Saksan lada? Jenkkien lada? Ranskan ladaa lienee turha kysellä kun ne on kaikkiko?

   april7april73 kuukautta sitten
  • Volvo on ruotsin lada

   Kustaa KorkkiKustaa Korkki3 kuukautta sitten
  • XC40 ei ollut hyvä. Sellanen lotjake, että kuskilla tuntuma ohjaukseen ja alustaan aivan täysin hukassa. Jäisellä moottoritiellä kun ajoi niin ei hirveästi tarjoillut luottoa kuskille ja mielenkiintoisena asiana uudessa autossa ei auennut takaluukku ollenkaan avaimesta. Koeajoin siis T3 etuvetoisen version. Lisäksi vaikutti hyvin ahtaalta laitteelta ja näkyvyys ulos edestä oli sivulle huono järkyttävän paksujen A-pilarien takia. Kaippa sellasellakin ajelee, mutta jos samaa hintaluokkaa katsoo niin itse valitsisin jonkin muun (siis jos lotossa voittaisin).

   ManakuskiManakuski3 kuukautta sitten
 • Kumpi, tämä X3 vai 530e samalla voimalinjalla?

  Tero KoivuTero Koivu3 kuukautta sitten
  • 530e xDrive. 5-sarjalainen on erittäin miellyttävä korimalli.

   ManakuskiManakuski3 kuukautta sitten
  • Kyllähän 530e järkevämpi valinta on, ellei kaipaa maasturin korkeampaa ajoasentoa sekä käytännöllisempää tavaratilaa.

   iCoolaxeiCoolaxe3 kuukautta sitten
 • toyota corollalla tai 124w mersulla säästää varmaan paljon enemmän

  PerseministeriPerseministeri3 kuukautta sitten
 • Kuinkahan näissä sähköhärpäkkeissä oikeesti onnistuu tuo työpaikalla päivän aikana lataaminen? Tolpas 10A sulake ja antaa kerralla 2 tuntia virtaa! Sitten tulee se, että tasa-arvon vuoksi polttomoottorityypit rupee vaatimaan firman puolesta polttoaineita kun sähköäkin annetaan! Kohtapian siihen varmasti verokin sitte lätkäästään? Jos työsuhdepirssi niin sitte asia onkin erikseen, nehän saa bensakki firman piikkiin.

  jartsufijartsufi3 kuukautta sitten
  • Tuohan ei verotuksellisesti varmasti ole missään sallittua näistä lämmitystolpista ja toisaalta tollanen plugari ei sellaista edes tarvitse. Vaikka työmatkasi olisi pidempi kuin akkuajon kantama edes toiseen suuntaan niin millään muulla kuin täys sähköautolla ei matka halvemmalla taitu ja silloin jos puhutaan yli 100km työmatkoista on auto siihen väärä valinta se on paikkakunnalle muutto se oikea!

   april7april73 kuukautta sitten
 • Mulla on toi 20i koneella

  Retkeilijä MiesRetkeilijä Mies3 kuukautta sitten
  • @TheStrongarm80 pärjää. Kulutus on hyvin maltillinen ja potkua riittää arkiajoon

   Retkeilijä MiesRetkeilijä Mies3 kuukautta sitten
  • Pärjääkö sillä?

   TheStrongarm80TheStrongarm803 kuukautta sitten
 • Hyi vi.ttu minkä näkönen . Paaliin . On yks veto ja kaikkee... Palaakin kuin jätkänkynttilä teitten varsilla .

  Kustaa KorkkiKustaa Korkki3 kuukautta sitten
 • Mitäs sitten kulutuslukemalle tapahtuu kun ajelet vaikka pohjoiseen 700km ja akku on jo tyhjä ensimmäisen 100km jälkeen. Vai kauanko se kestää?

  kekke ruusikekke ruusi3 kuukautta sitten
  • @april7 meidän perheen polo vie 4,1 ja hinta huomattavasti halvempi kuin hybridi.

   A J SA J S3 kuukautta sitten
  • @A J S No ei se turha ole todellakaan, heitäpä vastaava bensa-auto 1300kg, automaatti noilla kulutuksilla? Kaikkihan ne paperilla väittää mutta jonkun testaamana.

   april7april73 kuukautta sitten
  • @A PI Tuo sähkön tolkuton kallistuminen voi olla aiheeton pelko, koska taloudet, yritykset ja teollisuus on siitä vahvasti riippuvaisia. Lisäksi olen huomannut että sähkön kulutus autossa verrattuna vaikka sähkölämmitykseen on minimaalista. Oma päivittäinen ajo 3-6 kWh ( se 40-60km) ja nollakelillä ilma/vesi lämpöpumppu omakotitalossa helposti 20 kWh.

   april7april73 kuukautta sitten
  • @april7 no joo mutta se hybridi malli on aivan turha. Siinä auto päättää milloin se energia käytetään.

   A J SA J S3 kuukautta sitten
  • Autoiluhan ei kokonaisuudessaan tule koskaan halpenemaan. Valtion saatava verotuloja keinolla millä hyvänsä. Samoin pelkään sähkön hinnoittelun karkaavan, kun saadaan tarpeeksi sähköstä riippuvaisia autoilijoita. Täytyy alkaa "uusimaan" kantaverkkoja yms. markkinatalouden kikkoja hintojen nostolle

   A PIA PI3 kuukautta sitten
 • Hyvä arttu teet hyviä juttuja niii arttu kävitkö kahtomassa mikä kaivinkone tuolla taustalla oli.. Tais olla doosoni?

  bianchi impulsobianchi impulso3 kuukautta sitten
  • Daewoo se on

   bianchi impulsobianchi impulso3 kuukautta sitten
  • Daewoo.

   TheMuumimiesTheMuumimies3 kuukautta sitten